Friday, October 31, 2014

Vancouver, Squamish en Garibaldi Lake

Hallo,

Renske moest naar een congres in Vancouver, dus ben ik er woensdag achterna gevlogen om nog een lang weekend de stad en de omgeving te verkennen. We hadden tent enzo mee, dus we wilden ergens in de buurt gaan backpacken. Garibadi Lake zag er cool uit op het interwebs dus dat werd 'm. 't weer wilde niet echt meewerken, maar dat zou ons niet weerhouden.
't dorpje Squamish ligt 50 km ten noorden van Vancouver aan Howe Sound. Google "hotel squamish" en je vindt al snel de "Howe Sound Inn and Brewing Company". Brouwerij en hotel in één? Wat een goed idee! Met glutenvrije pompoensoep en boerenkoolsalade op 't menu? Oh yeah!

Na de inkopen bij de MEC (=REI Canada) en een goeie maaltijd bij de Brewery, inclusief Poutine (=friet met gravy, kaas en pulled pork) en bier (of cider) was 't vrijdag tijd om eens naar Garibaldi te lopen. Onderweg ontdekten we dat 10 graden en regen op zeeniveau neerkomt als 0 graden en sneeuw op 1500m hoogte. Ow...

IJzig bruggetje
 Er lag steeds meer sneeuw langs 't pad, en bruggetjes waren glibberig en ijzig. Garibaldi Lake was niet bevroren, maar de oevers lagen vol met sneeuw.

Garibaldi Lake


 En ik was heel blij met mijn donsjas (aka "poef").


Voor tenten waren er houten vlonders, zodat je niet op de sneeuw hoefde te liggen.

Na nog een dag door de sneeuw gestampt te hebben besloten we toch maar weer af te dalen. Sneeuw en ijs is leuk, voor even.

Zondag was 't weer een stuk beter. In 2014 is een nieuwe kabelbaan geopend die je naar 900m brengt. Of je bent zunig en koopt een "download only" kaartje en loopt zelf door een supergroen bos omhoog.

Het uitzicht van boven is prachtig en uitermate geschikt voor selfies. Of "ussies" in ons geval.

Howe Sound

Squamish

"ussie 1"

"ussie 2"
 Voor de gein hebben ze ook nog een hangbruggetje gebouwd. En vlak voor zonsondergang doken we in een gondola naar beneden, met op de achtergrond Howe Sound in de laatste zon.

Hangbrug

"ussie 3"

Steil naar beneden
 Maandag hebben we nog gepicknickt in Stanley Park met uitzicht op de skyline van Vancouver, en 's avonds zijn we weer terug naar Oakland gevlogen. Vancouver en omgeving zijn heel cool!


Vancouver

No comments:

Post a Comment